Var med och utveckla cirkelledarrollen i projektet Lyssna till mitt öga!

Lyssna till mitt öga! är arvsfondsprojektet där vi lär oss att skapa musik med ögonen med hjälp av ögonstyrda datorer. Projektet drivs av Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland och startade i maj 2023.

Studiecirkel: Vi kommer använda oss av studiecirkeln som pedagogisk form och därför söker vi någon som vill leda studiecirklar. Studiecirkelns pedagogik bygger på att gruppen lär sig tillsammans, ledaren är inte en lärare. Vi söker inte bara en cirkelledare, utan en person som brinner för att föra samman teknik, musik och människor på ett unikt sätt.

Om dig: Vi letar efter dig som har en stark musikalisk identitet samt vana av att leda människor i musik. Du har tålamodet att guida våra deltagare i musikskapande samt de utmaningar som tekniken innebär för dem i det här projektet. Du behöver inte vara en expert från början, men ett starkt intresse att vilja lära är ett måste.

Ditt uppdrag: Förutom att prova olika metoder, teknik och tillvägagångssätt kommer du som cirkelledare ha nära kontakt med både projektledare och deltagare. Du kommer få möjlighet att prova olika tillvägagångssätt, vara uppmärksam på mot- och framgångar samt rapportera till projektgruppen.

Målgrupp och kommunikation: Människor som använder ögonstyrning gör det för att de inte kan använda sina händer med tillräcklig precision. Många av dem saknar också verbalt tal. Det gör att kommunikation och bemötande med deltagarna är otroligt viktigt i projektet. Du behöver inte ha erfarenhet av målgruppen men du behöver tro på deras förmågor och ge den tid som behövs för en fungerande kommunikation.

På bilden: Musikprogrammet Eyeharp demonstreras på en workshop.
Praktisk information

Uppdraget är arvoderat och antal timmar enligt individuell överenskommelse.

Vi rekryterar löpande under projekttiden som pågår fram till 2026.

Hör av dig till sandra.ekholm@sv.se om det låter intressant! Vi ser fram emot att börja denna inspirerande resa tillsammans!