Om styrgruppen

I projektet har vi en styrgrupp. Styrgruppen består av personer med stor kunskap om målgruppen, folkbildning och musik. Styrgruppen jobbar inte i projektet. Styrgruppen och projektledningen träffas två gånger varje år. Då planeras projektet utifrån projektplanen. 

Här är några som är med i vår styrgrupp :

Linn Johnels

Musikterapeut/doktorand i specialpedagogik vid Nationellt center för Rett syndrom och närliggande diagnoser

mejl: linn.Johnels@regionjh.se

mobil: 073 356 27 30

Om Linn: Jag har arbetat med musik tillsammans med personer med olika funktionsnedsättningar i hela mitt yrkesverksamma liv. Har ägnat mig åt att undersöka, utveckla (och de senaste åren även forska) om metoder och strategier för musik kan stödja utveckling och livskvalitet hos personer med flerfunktionsnedsättning, inklusive sällsynta diagnoser.

Varför lyssna till mitt öga? För många av våra patienter med Rett syndrom och närliggande diagnoser, har stora fysiska begränsningar att spela musik genom att använda sina händer eller genom att använda mer traditionella musikinstrument. Dessutom är kommunikation via blick och ögonpekning det primära kommunikationssättet för många personer i målgruppen. Jag ser en stor potential och användningsområde för de kunskaper om musicerande via ögonstyrning som projektet avser utveckla. Det är också väldigt roligt att personer som själva använder ögonstyrning är en så tongivande del i projektet (expertgruppen).

Petra Widmaier Jaktlund

Verksamhetsutvecklare hos SV Göteborg

mejl: petra.widmaier-jaktlund@sv.se

mobil: 070 780 18 11

Om Petra: Älskar folkbildning och kultur, hittade till Studieförbundet Vuxenskolan via mitt rockband Herstory. Trivs nu mer än någonsin med mitt jobb och mina kollegor trots över 25 år i branschen . Privat är jag med familj och vänner, läser bok eller ser film/serier, konsumerar kultur(konserter, utställningar mm) snusar på skog eller simmar i öppet vatten.

Varför Lyssna till mitt öga? Jag är nyfiken i grunden och projektet är något nytt för mig. Genuint & gediget! Lockas av projektets titel (ordförvrängning & sinnesförvirring).

Tina Karlsson

Verksamhetsansvarig hos ABF Västra Götaland

mobil: 073 593 04 03

Om: Arbetat med folkbildning cirka 15 år. Erfarenhet av att arbetat med barn/ungdomar/vuxna med funktionsnedsättning innan jag började arbeta på ABF.

Varför Lyssna till mitt öga? Viktigt att få möjlighet att delta i olika sammanhang samt kommunicera/uttrycka sig oavsett funktionsnedsättning.

Anna Davidsson Karnevi

Ordförande i RSIS, Rett Syndrom i Sverige

Om: Ordförande i RSIS och förälder till vuxen tjej med Rett syndrom.

Varför Lyssna till mitt öga? Min dotter talar med ögonen. Via Ellen fick vi reda på att detta fanns och nappade direkt.

Om referensgruppen

I projektet har vi en referensgrupp. I referensgruppen finns personer som har kunskaper som hjälper projektet att utvecklas.  Referensgruppen jobbar inte i projektet. De delar med sig av sin kunskap till projektledningen vid digitala möten. Inför mötena bestäms ett tema i förväg. Under mötet diskuteras temat mellan specifikt inbjudna personer medan resten av gruppen är publik. Därefter deltar alla som önskar i en frågestund. 

Här är några som är med i vår referensgrupp :

Anna Backman BisterMusiklärare, speciallärare. Lektor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm
Christian Bengtsson Förstelärare inom alternativ och/eller kompletterande kommunikation, Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg
Ida Heinö DjurovicFritidspedagog och undervisar i musik i AG, Frejaskolan Anpassad Grundskola
Stefan EklundHandledare i musik och aktivitet, Eldorado Resurscenter, Göteborgs Stad
Lina GardelinKonsulent kulturpedagogik, Klangfärg, Kulturförvaltningen VGR
Daniel NordellMusiklärare, Kulturama grundskola Sundbyberg
Ludvig NordellÖgonstyrningsexpert
Georg PehrsFörsäljningschef, Tobii Dynavox
Maria SvahnStartup-grundare och VD, Funki instruments
Daniel ViklundMusiklärare, Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Vill du veta mer?

Klicka på knappen och fyll i formuläret